Hemester

Sommaren 2020 kommer bli hemesterns år, alltså semester på hemmaplan. Söka äventyr i hemtrakterna och upptäcka smultronställen runt knuten.

Därför vill vi hjälpa till för att du ska hitta något som passar dina semesterbehov, här kommer några tips om somriga saker:

Med Arboga golfbana som utgångspunkt har du närhet till fler aktiviteter än bara golf. Här finns vandringsled, möjlighet till fiske, grillning vid flera vindskydd och inte minst häftig historia med Halvarsborgen från 400-550 talet efter Kristus.

Hyr uppblåsbar paddelbräda på Arboga turistbyrå. Rofylld avkoppling eller modern motionsform? Att paddla paddelbräda är faktiskt både och. Brädan är pratiskt förpackad i en ryggsäck och du bär den på ryggen och får enkelt in den i bilen. Du blåser upp och gör den i ordning på några minuter

Många har börjat kalla Arboga för Antikstaden. Det är tätt mellan antikaffärer, loppisar, byggnadsvård och kuriosahandlare. I Arboga finns något för alla smaker. Lördagar i maj och juni kan du upptäcka Arboga och dess sex antik och kuriosahandlare på ett nytt roligt sätt genom att testa dina kunskaper i ett antikquiz. Lös quizet för att se om du är en riktig antikexpert.

Nu kan du ta del av Arbogas och spännande historia från forntid till nutid när du promenerar runt i Arboga. Trettiotvå berättelser om platser finns inspelade på audio-appen Storyspot. Berättelserna finns på svenska och engelska. Missa inte chansen att få höra var Arbogas galgbacke låg eller var Arbogas första träkyrka byggdes. Passa på att samtidigt besöka något av Arbogas fina Caféer eller konditorier.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 20 maj 2020

Kontakt och öppettider

Telefon: 0589-870 00
E-post: arboga.kommun@arboga.se

Arboga kommun
Box 45
732 21 Arboga
Besöksadress: Smedjegatan 5

Organisationsnummer 212000-2122

Öppettider och telefonnummer