Ung Företagsamhet

Ung Företagsamhet (UF) är en ideell organisation som finns över hela Sverige. Organisationen är uppdelad länsvis i 24 regioner, med varsitt regionkontor. Syftet är att samverka med skolan för ökad företagsamhet och samverkan med näringslivet. UF har som mål att ge unga en tro på sin egen företagsamhet. UF ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap.

Samarbetet med företag, myndigheter och organisationer sker genom att de är partners som stödjer UF finansiellt och genom att dela med sig av sin kunskap som rådgivare och mentorer till de ungdomar som deltar i utbildningen.

 

Organisationen Ung Företagsamhet startades 1980 och sedan dess har ungdomar drivit egna företag i enlighet med UF-konceptet. Över hälften av Sveriges gymnasieskolor är aktiva inom Ung företagsamhet. Verksamhet finns även på många av landets grundskolor inom koncepten ”Se möjligheterna” och ”Vårt Samhälle”.

Ung företagsamhet på Vasagymnasiet

På Vasagymnasiet kan våra elever driva UF-företag under ett år av sin studietid. Det kan vara i form av gymnasiearbete i årskurs tre eller som en integrerad del i utbildningen. Möjlighet finns även att driva UF-företag under det individuella valet.


Som elev startar, driver och avvecklar du ditt företag under ett läsår. Start sker i augusti och avveckling i maj året därpå. Under detta år kommer du att vara med om många spännande och lärorika saker. Du lär dig vara kreativ, se möjligheter, tjäna pengar genom försäljning, ha ordning och reda, sköta bokföring, delta vid mässa, utvecklas som människa och ha riktigt kul.


Det går fortfarande bra för Ung Företagsamhet (UF) på Vasagymnasiet 2018-2019!

Vi har fått glada nyheter från UF Västmanland. Vasagymnasiet har 113 aktiva elever i Ung företagsamhet (UF) och det är den största ökningen i Västmanland detta läsår. Vi är också pionjärer med UF på språkintroduktionsprogrammet i ett spännande arbete tillsammans med våra nyanlända elever. Vi är mycket glada för framgångarna hittills och jobbar vidare!

UF-mässa på IM språk


Det har gått bra för Ung Företagsamhet (UF) i Västmanland 2017. Nästan alla elever som har genomfört ett UF-arbete i Västmanland har blivit godkända. Du kan läsa mer i pressmeddelandet nedan.


Information om UF på Ung Företagsamhets webbplats

Pressmeddelande från Ung Företagsamhet Västmanland augusti 2017PDF

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 23 maj 2019

Välkommen till Vasagymnasiet

Vasagymnasiet - mot framtiden

  • Behöriga och engagerade lärare
  • Nära samarbete mellan elever, lärare och skolledning
  • En modern och väletablerad gymnasieskola med bra teknisk utrustning och fräscha lokaler
  • Studieresor i Sverige och utomlands
  • Nära samarbete med näringslivet
  • Internationella samarbeten


Vasagymnasiet, Arboga kommun | Box 26, 732 21 Arboga | Telefon expedition 0589-873 15 |
Besöksadress: Skolvägen 4 | e-post: exp.vasa@arboga.se |