Teknikprogrammet

SAAB tekniska gymnasium


Det här är programmet för dig som är intresserad av teknik och problemlösning samtidigt som du vill ha en bred utbildning och är särskilt intresserad av att läsa vidare inom de tekniska områdena efter gymnasiet. I programmet varvas de teoretiska kunskaperna med praktiska moment.

TEKNIKPROGRAMMET är ett högskoleförberedande program, utformat tillsammans med Saab, som ger dig kunskaper inom datorstyrd design och konstruktion.

Tufft men väldigt roligt program och jag gillar matte!

cadritning te-programmet

Teknikprogrammet

Oavsett om du vill bli programmerare, spelutvecklare, arkitekt, byggingenjör, arbeta med el och elektronik eller design och produktutveckling är Teknikprogrammet det naturliga valet för dig.

Under utbildningen kommer du att utveckla dina kunskaper i fysik, kemi och matematik med fokus på tekniska processer. Teknikutveckling innebär att analysera behov, utveckla en idé, designa, konstruera, producera, använda, sälja och återvinna. All design och konstruktion kommer du att göra med hjälp av 2D och 3D CAD.

Entreprenörskap och företagande är viktiga delar i processer där teknik utvecklas och ingår därför i utbildningen. I årskurs 3 har du möjlighet att driva ett UF-företag (Ung företagsamhet).

Inriktning

På Vasagymnasiet har vi en inriktning inom Teknikprogrammet. Det är Design och produktutveckling som ska ge kunskaper om och färdigheter i design och produktutveckling där datorstyrd design (CAD) och konstruktion är centrala begrepp.

Saab Tekniska Gymnasium är certifierat inom Teknikcollege Västra Mälardalen.

Läs mer omTeknikcollege och vad det innebär

På Skolverkets webbplats kan du läsa mer om programmet. Vill du veta mer om vilka kurser som ingår ska du läsa Teknikprogrammets programblad och timplan.

Teknikprogrammet på Skolverket

Teknikprogrammets programblad

Teknikprogrammets timplan

Läs mer om Ung företagsamhet

Efter utbildningen

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som förbereder dig för att studera vidare direkt efter gymnasiet.

Efter gymnasieskolan kan du till exempel välja att läsa till

  • civilingenjör
  • designer
  • arkitekt
  • konstruktör.

Senast uppdaterad: